Duetz

De geschiedenis van Duetz begint in 1857 in Wijk bij Duurstede. Bernard Willem Duetz dreef samen met zijn vrouw het cafe ‘Het zwarte paard’. Hij verving de borrel door stoffen en textiel en zo ontstond de winkel Duetz. Het is sindsdien al 170 jaar een familiebedrijf en in 2007 ontving Duetz het predikaat hofleverancier. Duetz heeft alle veranderingen in het retailproces doorgemaakt en bevindt zich momenteel volop in de technologische transitie.

terug naar cases

Het project

Retail en de bijbehorende logistiek zit technologisch in een sterke lift. Duetz ziet dat ecommerce, social media, netwerk marketing en sensor technology snel zijn intrede heeft gedaan. Het 170 jaar oude bedrijf transformeert de traditionele retailorganisatie naar een multichannel retail structuur met innovatieve businessmodellen waarin de klant on- en offline centraal wordt gepositioneerd.

 

Hiervoor zet Duetz het VertilinQ platform als slim systeem in waardoor efficiency wordt verbeterd, kapitaalbeslag in voorraad wordt verlaagd en realtime inzicht is in alle denkbare KPI’s als omzet, bezoekersaantallen, conversie, aantal orders en gemiddeld bonbedrag. On-en offline lopen naadloos in elkaar over, zoals ook de loyalty programma’s. De dynamische CRM module stelt Duetz in staat klantgroepen te definiëren die gepersonaliseerde berichtgeving mogelijk maakt via diverse communicatiemodellen.

 

Het VertilinQ platform biedt Duetz een zeer uitgebreide reporting module, gepersonaliseerde dashboards, inkoopmodule, PIM systeem, dynamisch CRM, loyalty programma, giftcards en nog vele andere moderne varianten. Haar leveranciers en merken wordt een state of the art VMI - vendor managed inventory - business model geboden. Duetz is een technologisch gedreven retailbedrijf waarin alle data realtime beschikbaar is voor verkoop, inkoop, marketing, logistiek, finance en leveranciers die via de API zijn aangesloten. 

Aantal winkels
0
Aantal merken
0
Aantal SKU's
0

Realtime koppelingen met

ERP systemen

De systemen van de logistieke partner Hartevelt zijn realtime gekoppeld waardoor het orderproces van webshop en de reorders van de winkels op een vloeiende wijze verloopt. 

Webshop

De webshop is een integraal onderdeel van het VertilinQ platform, volledig responsive op ieder apparaat. Bij Duetz lopen on- en offline naadloos in elkaar over.

Winkels

In de winkel draait de PoS met het dynamisch CRM. Longtail biedt de verkopers de mogelijkheid ook die artikelen realtime te verkopen die bij de leverancier op voorraad liggen.

Dynamisch CRM

Alle offline verkooptransacties worden in de POS via het platform direct aan de klant gekoppeld waardoor de koophistorie volledig inzichtelijk is op aankoopdatum, waarde, marge, retouren, merk, categorie, product, kleur en maat. Indelingen in dynamische klantgroepen maakt personalisering van digitale contactmomenten mogelijk. Vanzelfsprekend geldt dezelfde transactiestructuur voor de webshop. Door de koppeling met Mailchimp e-commerce wordt marketing de mogelijkheid geboden volledig geautomatiseerd gepersonaliseerde e-mails te versturen. Mailchimp ‘kijkt’ in het VertilinQ platform en genereert passende content bij de gekozen consument.

Vendor managed inventory

VMI is voor veel leveranciers een behoorlijke uitdaging. Duetz gaat meer en meer over naar dit business model. Er worden afspraken gemaakt over de goederendichtheid per vierkante meter, omzetsnelheid, marge en eindvoorraden. Het merk bepaalt in overleg met Duetz de te voeren collectie, levert de initiële voorraden en replenisht op basis van de verkopen. EDI merken doen dit op basis van de sales en inventory reports, API merken zien per locatie hoe de verkopen van hun merk zich ontwikkelen en kunnen door de realtime connectie sneller anticiperen. Een mooi model voor een 170 jarige retailer. Iets afwijkend van het spreekwoord: oud geleerd, jong gedaan.

De klantreis

De toekomst van Duetz is de naadloze digitale integratie van online en offline commercie waarbij de klant volledig centraal staat. De mobiele telefoon is de sleutel tot de cruciale verbinding tussen beide werelden. De klantreis is een continue bewegend doel en Duetz wordt steeds gedwongen na te gaan of zij haar klanten op de juiste punten van deze vaak gefragmenteerde en unieke route ontmoet. 

Gemak is de norm

Versnellende technologische ontwikkelingen en veranderingen in demografie stimuleren nieuw klantgedrag en toenemende concurrentie. Het nieuwste gemak is daarbij de norm voor iedereen. Ook de Duetz consument wordt steeds kritischer, heeft minder tijd en meer keuze, kan 'altijd' shoppen en stelt steeds hogere eisen aan winkelen via alle beschikbare kanalen: fysieke winkels, online, mobiel, flash sales en social media.

Digitale kassabon

Duetz klanten zijn trouw en gewend aan een hoog serviceniveau. Om aan deze hoge verwachtingen te voldoen wordt het dynamisch CRM ingezet waardoor klanten persoonlijk kunnen worden benaderd. Digitale kassabonnen sparen milieu en zorgen dat het CRM wordt gevuld met adequate klantgegevens. Het biedt tegelijkertijd de mogelijkheid klanttevredenheid optimaal te kunnen meten. Meten is weten.

Alles realtime

Het VertilinQ platform biedt Duetz de mogelijkheden alle gewenste informatie realtime op te vragen. Omzetten, voorraden, doorverkopen, afprijzingen, retouren en nog veel meer KPI’s per winkel, merk, categorie, product of SKU level. Alle informatie is realtime beschikbaar.

Realtime waarheid

Meten is weten. Alle afdelingen hebben toegang tot dezelfde gegevens. Geen individuele Excel met zijn eigen waarheden. Marketing kijkt naar dezelfde waarheid als inkoop, verkoop, finance of logistiek. Heldere visuele overzichten die met muiskliks door de gebruiker naar dát gewenste overzicht switchen, individuele quick views.

Realtime transacties

Het VertilinQ platform is transactioneel gedreven. Iedere transactie die binnen één van de Duetz winkels, de webshop of andere verkoopkanalen plaatsvindt wordt realtime vastgelegd. Zo wordt ieder verkocht artikel op merk- maat- en kleurniveau in het CRM aan de klant gekoppeld. Handig als marketing speciale merkpromoties ontwikkelt.

Realtime dashboards

Bij het openen van de applicatie wordt het dashboard getoond. In één oogopslag ziet iedere afdeling de realtime informatie van bezoekersaantallen per uur, conversie en verkopen. De charts en reportingtool geven de betrokken afdelingen ieder gewenste informatie tot het diepste niveau. Top down of bottum up, altijd realtime.

Realtime reporting

 • Op winkelniveau:
 • omzet, voorraad in stuks, retour%, afprijs%, winst%
 • Op merkniveau:
 • in- en verkochte aantallen stuks, doorverkoop%, marge%
 • Op seizoensniveau:
 • begin-eindvoorraad in stuks en waarde, doorverkoop%
 • Op categorieniveau:
 • % van totaal omzet, doorverkoop%, afprijs%
 • Op product, kleur of maatniveau:
 • ieder denkare crossing

Realtime dashboards

 • Het dashboard heeft realtime informatie per uur-dag-week-maand-seizoen-jaar van o.a.
 • Bezoekersaantallen
 • Conversie
 • Gemiddeld bonbedrag
 • Toename in klanten
 • Winstontwikkeling