Case study
Modexpress

Over Modexpress

Modexpress is in 2019 van CB Fashion omgedoopt naar haar huidige naam. Het bedrijf is in 1996 opgericht door de huidige CEO Mark Fransen. De onderneming is volledig in privé bezit. Het bedrijf verzorgt de volledige supply chain voor klanten in mode- en lifestyle producten. Actief in global fashion fulfilment voor honderden klanten. Naast persoonlijk contact zijn efficiëntie, technologie en kwaliteit belangrijke doelstellingen binnen Modexpress. Naadloos gecombineerd met de service van online portals waar klanten realtime inzicht hebben in de bewegingen van hun producten.

De onderneming heeft een wereldwijd netwerk. Modexpress heeft in Nederland - de logistieke hotspot van Europa - 6 state of the art eigen locaties waar jaarlijks miljoenen transacties in de logistieke processen worden verwerkt.

Modexpress kiest voor de VertilinQ ERP als centrale technologie.

Technieken en connecties

De succesfactor

In het nieuwe retailen is logistiek een van de succesfactoren. De consument bestelt voor 23.59 uur en vindt het al heel normaal dat het pakket de volgende ochtend wordt geleverd. Het fulfilment proces dat hieraan ten grondslag ligt is een uiterst innovatief proces dat gestoeld is op moderne technologieën. Modexpress maakt dit samen met VertilinQ mogelijk.

Maatwerkoplossingen

Een passend hoofdstuk voor fashion, maatwerk. Merken en retailers concentreren zich op assortiment, sourcing, distributiemodellen en marketing. Het merk moet zowel de 2B als 2C distributie professioneel aanvliegen. Vooral complex door het grote aantal kanalen waar de consument koopt. Modexpress en VertilinQ biedt dit maatwerk.

Voorraadbeheer

Betrouwbaarheid van de voorraad is key in fulfilment. Modexpress beheert de volledige supply chain en kan het gehele logistieke proces voor merk en retailer uit handen nemen. Voorraden op verschillende locaties worden virtueel samengevoegd waardoor zowel de 2B klant als de consument nooit misgrijpt. Seamless in procesgang.

Modules

Modules