WAE

Wuhan Asia Europe Logistics Co. Ltd. is in 2014 door de Chinese overheid opgericht. Financieel ondersteunt door Central China Logistics Group en Hubei Automobile Transportation General Group. De treinroute van Wuhan naar Duisburg wordt aangestuurd vanuit WAE. Deze organisatie is de operator van het transport per trein van Chinese producten naar Europa, van Benelux producten naar China en biedt in beide continenten diverse 2B en 2C distributiemodellen.

terug naar cases

Het project

WAE verzorgt de logistiek en biedt distributie- en servicemodellen van goederen naar Europa en vice versa. De WAE opdracht is goederen zowel vanuit het Verre Oosten naar Europa als producten vanuit de Benelux naar China te distribueren waarbij het VertilinQ platform vanuit de Single Source of Truth aanpak - SSOT - de verwerking van de datastromen en inrichting van de productcontent faciliteert. Pre carriage, on-train, post-carriage en market services voor lokale distributie in 2B en 2C businessmodellen in zowel Europa als China worden vanuit het platform ondersteunt. Native content, kwaliteit van data en marketing bepalen mede het succes. Logistieke services en lokale call centers worden vanuit het platform aangestuurd.

Treinreis in dagen
0
Inwoners China
0
Inwoners Benelux
0

Vanuit 1 systeem...

Chinese merken in Europa

WAE verzorgt de distributie van Chinese producten in zowel food als non food. De logistieke partners, marketplaces en andere verkoopkanalen worden vanuit het platform aangestuurd. WAE heeft zich ten doel gesteld Chinese producten via verschillende verkoopkanalen binnen Europa te verkopen.

2B én 2C model

In beide richtingen wordt zowel in 2B als 2C businessmodellen geacteerd. Distributeurs en inkopers spelen in beide continenten een rol in de verkoopmodellen. Ook deze partijen maken gebruik van content en data die vanuit het platform beschikbaar wordt gesteld. Het platform biedt multilanguage, multicurrency en multichannel structuren en connect logistieke partners.

Van Europa naar China

De toelatingsprocedures producten in China te mogen verkopen zijn streng. De Chinese overheid verlangt een uitgebreid certificeringstraject van ieder product. Na het verkrijgen van de goedkeuring volgt het traject van de overige formaliteiten. Een langdurig en nauwgezet proces. Wuhan heeft een bereik van 650 miljoen inwoners en is de ‘springplank’ naar de rijke oostkust.

 
Vanuit 1 systeem...

WAE biedt toegang tot China

China is enorm in ontwikkeling, on-en offline gaan naadloos in elkaar over waarbij de smartphone een centrale rol speelt. Alibaba spreekt van ‘New Retail’ en loopt straatlengtes voor op de ontwikkelingen in Europa. Aangestuurd vanuit het platform worden bulk, non- bulk en z.g. ‘cold chain’ producten via de WAE logistiek en services in verschillende 2B en 2C businessmodellen in China geleverd. WAE bezit eigen containers, bewaakt de kwaliteit met remote-temperatuurmeting en kent een 24 uurs bewaking van alle containers via o.a. GPS tracking.

Full supply chain services

WAE biedt bonded warehouses, douane clearance en een volledige documentatie daarvan. Betrouwbare en snelle pre check clearance procedures in een gezekerd model vanuit de Rotterdamse instantie en haar evenknie in Wuhan. Het product import assessment wordt begeleid en er wordt voor de juiste verpakking zorg gedragen. Food valley Wageningen ondersteunt WAE met een continue upgrade van technische vervoersinnovaties. Via het platform worden de juiste data structuren, content, QR codes de Chinese ‘Intrastat’ gegevens aangeleverd.

Europa kent tientallen marketplaces die door honderden miljoenen bezoekers per maand worden bezocht. Amazon, Auchan, Brand Alley, Otto zijn Europese voorbeelden. TMall, JD.com, Suning, Yiahodian en Dongong zijn Chinese varianten. Indien gewenst kan ook Jumia in Afrika worden aangesloten.

Het platform biedt WAE de mogelijkheid eigen webshops in de diverse landen operationeel te hebben. Voordeel van de eigen webshop is dat content en data-optimalisatie voor de webshops in het platform plaatsvindt waardoor het aanbod en distributie via de diverse virtuele kanalen op een gelijkmatige wijze verloopt.