Vadobag

Vadobag is een van Europa's toonaangevende leveranciers van tassen, rugzakken en accessoires, met een breed scala van targetgroepen, variërend van de kleinste van ons tot echte fashionista. Vadobag heeft meer dan 135 jaar ervaring in het spotten van trends en de commerciële vertaling in eigen ontwerpen. Naast het ontwerp en de productie van een aantal sterke merken en private labels, is Vadobag ook houder van talloze bekende licenties als Disney, Hasbro, K3, FC Barcelona, Pokémon, My Little pony en nog tientallen anderen.

terug naar cases

Het project

Wereldwijd zowel 2B als 2C te verkopen met het brede productaanbod dat door de organisatie wordt aangeboden. De uitdaging voor Vadobag is haar gehele sales netwerk met een complexe prijsstructuur per land/distributiemodel vanuit één platform aan te sturen.

Aantal merken
0
Aantal licensies
> 0
Aantal landen
> 0
Websites
0 in 1 systeem
ERP icon

Multichannel crossborder-distributie

Multichannel betekent voor de consument dat zij de keuze heeft uit twee kanalen: winkels en internet. De retailer kan de consument ondertussen via meerdere kanalen bedienen; naast zijn winkel kan de eigen webshop, sociale media, Google Shopping, de prijsvergelijker en de verschillende marketplaces een optie zijn. Voor producent en merk ligt dat anders. Voor hen zijn er elf kanaaltypen. Ieder kanaaltype kent meerdere kanalen en vraagt een eigen aanpak, dat maakt de nieuwe wereld ook zo uitdagend. Elf kanaaltypen, meerdere businessmodellen, meerdere voorraadlocaties en tientallen landen leidt tot honderden variabelen. Via het platform worden al deze variabelen gemanaged.

Vadobag kent vanuit het grote aantal landen waar wordt geleverd een breed scala aan prijs- en businessafspraken voor haar distributeurs. Deze worden individueel in het platform vastgelegd. Via de B2B website hebben de wederverkopers realtime toegang tot dat deel van het platform dat door Vadobag is vrijgegeven. Hierdoor zien de klanten de voor hen geldende condities en worden bestellingen snel en efficiënt verwerkt. Vadobag verkoopt ook direct aan de consument via de eigen 2C webshop en internationale marketplaces. VertilinQ heeft de websites, marketplaces, distributeurs en agenten in haar datamodel geïntegreerd waardoor alle denkbare 2B en 2C kanalen vanuit één platform wordt aangestuurd.

Verschillende business rules voor de diverse kanalen

Verschillende business rules

In het klassieke wholesale model wordt gewerkt met distributeurs. De distributeur koopt een collectie voor eigen rekening en risico in. Ieder land kent specifiek afspraken met de diverse distributeurs. In het platform wordt deze individueel vastgelegd.

Agenten

Agenten ontvangen de collectie van de diverse Vadobag collecties. De commissiestructuur kan per land verschillen. In het platform wordt deze individueel vastgelegd.

Pre selling van collecties

Distributeurs en retailers kunnen ‘intekenen’ op producties die al geproduceerd en ‘onderweg’ zijn. Het platform biedt een smart solution voor dit businessmodel.

Amazon logo

Amazon

Marketplaces vanuit het platform

Marketplaces hebben de macht als het over bezoekersaantallen gaat. Amazon in Duitsland heeft per maand 500 miljoen bezoekers en Vadobag wil daar met haar collecties aanwezig zijn. Als brandowner heeft zij bepaalde rechten waardoor gewaarborgd is dat door Vadobag geleverde foto’s en content via de Amazon ASIN constructie als primaire content wordt getoond.

Connecties maken naar de marketplaces is een vak apart en hiervoor worden speciale middleware partners ingezet. Iedere marketplace hanteert eigen specificaties waaraan de fotografie, productteksten en attributen heeft te voldoen. Ook kunnen er speciale eisen worden gesteld aan de servicegraad van het callcenter. Verder gelden er verschillende eisen in leverbetrouwbaarheid, leversnelheid en retourprocedures. Het platform biedt multilanguage, multipricing mogelijkheden en zorgt er voor dat aan de voorwaarden van de internationale marketplaces wordt voldaan.

5 websites vanuit 1 systeem

Vadobag stuurt de 4 B2C websites, de diverse marketplaces en de B2B websites aan vanuit 1 systeem. Het single source of truth - SSOT - platform van VertilinQ biedt al deze mogelijkheden. Vanuit het dashboard ziet de organisatie in één oogopslag hoe de omzet zich op de verschillende kanalen ontwikkelt.

macbook

5 websites

Vadobag

B.V.

B2B

Leuketas.nl

B2C Webshop

B2C

Genshii.nl

Eigen merk

B2B B2C

Milkykiss.nl

Eigen merk

B2B B2C

Kidzroom.nl

Eigen merk

B2B B2C