Future Store Arnhem

Anders dan de naam doet vermoeden is de Future Store Arnhem ‘de winkel van nu’. Alles wat in de store wordt getoond is voor retailers, merken en producenten beschikbaar. On- en offline is één. Dat zijn de twee O’s. De doelgroepen voor de store zijn de drie O’s, onderwijs, overheid en ondernemingen. Het uitgangspunt is een winkel te creëren waarin de visie van retail wordt getoond met inzet van bewezen technologieën die nu al inzetbaar zijn.

terug naar cases

Future Store Arnhem

Het project

De toekomst van handel en retail is de naadloze digitale integratie van online en offline commercie waarbij de klant volledig centraal staat. In stevige taal betekent dit ‘multichannel crossborder-distributie aangestuurd vanuit customercentric-management’. De scope van dit project is live te laten zien hoe je dat kunt aanpakken.

Aantal innovaties
0
Aantal nieuwe businessmodellen
0
Aantal medewerkers
0

Winkels worden online stores in een fysieke omgeving.

Alles wat in online stores meetbaar is, is ook meetbaar in de fysieke winkel. Online zien we waar de klant vandaan komt, we weten op welke pagina je binnenkomt, hoe lang je op een pagina verblijft, hoe veel pagina’s je bezoekt, op welke producten wordt geklikt, wat je in het winkelmandje legt, wat je er weer uithaalt, wat je koopt. 

 

En als je koopt weten je hoe je betaalt en waar je woont. En als je vaker koopt kennen we je merkpreferentie, smaakvoorkeur, maat, kleurrpreferentie, hobby’s, koopfrekwentie en tegen welke prijs en marge wordt gekocht. In de fysieke winkel is het ook mogelijk daarop te sturen. Dat laten we live in de Future store Arnhem zien.

Retailbedrijven worden technologiebedrijven

De transitie 2000-2025

Handel en retail bevindt zich in een ingrijpende transitie. Bedrijven als Amazon en Alibaba veranderen de handel in 2B en 2C ingrijpend. Technologie is de drijfveer binnen de veranderingsprocessen. Kassa’s kunnen naar het Rijksmuseum, de wereld verandert en retail verandert mee. Er is een nieuwe baas, de consument. En z’n smartphone speelt een hoofdrol in de nieuwe processen. 

Nieuwe technologieën

In de huidige tijd worden producent, merk, retailer en consument overspoeld met nieuwe technologieën. In alle sectoren zien we een sterke opmars van digitale noviteiten, of dat nu in de vervoersindustrie, de medische wereld, logistiek, productie of de retail is. We zien dat e-commerce, social media, netwerk marketing, B2B, B2C en C2C platformen, sensor- en andere technologieën snel zijn intrede heeft gedaan.

De concretisering van de abstractie

Nieuwe businessmodellen en de daaraan gekoppelde innovaties is in de praktische omzetting voor veel bedrijven een stevige uitdaging. De praktijk leert dat het concreet maken niet eenvoudig is. Siloïsering in managementlagen en softwarepakketten maakt dat multidisciplinair samenwerken uitdagingen biedt, veel zaken zijn te abstract. In de Future Store Arnhem concretiseren we de abstractie door live te laten zien hoe de winkel van nu er uit kan zien.

On- en offline is 1

De AI camera registreert of de klant alleen binnenkomt, met z'n tweeën of dat er een groep binnenkomt, ziet dat het een vrouw of man is, hoe oud deze is en in welke  stemming de klant is, blij, boos of een van de andere vijf gemoedstoestanden. Alle technieken en KPI's die online beschikbaar zijn worden real-time in de winkel ingezet, on-en offline smelt in aansturing samen en 1 model. Capture rate, de conversie van bezoekers wordt gemeten, productconversie op schap en in de paskamer en de verblijfstijd van de klant in de winkel. Verder personal pricing, dynamic pricing, geautomatiseerde THT - tenminste houdbaar tot -, virtuele toegang tot beschikbare voorraden bij leveranciers, routingoptimalisatie als Hotjar in e-commerce, productinformatie via video beaming of interactieve schermen, augmented reality, inzet RFID, store fulfilment, mobiele self check out en nog tientallen andere zaken.

Realtime afprijzen

Afprijzen en doorvoeren van promoties verloopt realtime. Zodra de afprijzing of promotie wordt vrijgegeven is deze in de point of sale zichtbaar, in de webshop, op de dynamic pricing tags, screens en de overige kanalen die realtime verwerking aankunnen. Geen ‘gedoe’ meer met het wachten op beschikbaarheid van de nieuwe prijs of promotie in de kassa, de nieuwe prijs wordt realtime aangepast.

Verkoopassistentie oproepen

In de winkel en de paskamer is het mogelijk via de eigen smartphone assistentie van de verkopers te vragen. Met de smartphone wordt de code gescand waarna de verkoper een seintje krijgt dat er assistentie is benodigd. In de paskamer kan ook een andere maat of kleur van het product worden gevraagd. Handig als je in de lingeriewinkel halfnaakt in de paskamer staat. Of als je gewoon een andere maat van je jurk of overhemd wilt passen.

De kassa in je broekzak

We laten zien dat je eigen smartphone de kassa overbodig maakt. in de paskamer kan je volledig zelfstandig de producten via je eigen bank op je smartphone afrekenen. De beveiliging wordt eraf gehaald en je kunt frank en vrij de winkel verlaten. Toch liever betalen bij een vast afrekenpunt? Ook dat kan met je eigen smartphone en eventueel het beschikbare pinapparaat. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Bezoek ons en we laten je live zien hoe dat in de praktijk functioneert.

Realtime dashboards

  • Bezoekersaantallen per uur
  • Gemiddeld bonbedrag
  • Omzetaandeel per merk
  • Omzetaandeel per kanaal
  • Emotie binnenkomende klant

Realtime

  • Endless aisle
  • Conversie bezoekers/kopers
  • Conversie producten in de paskamer
  • Conversie producten op de shelf
  • Conversie van de verkopers die bij de paskamer staan