Dstrezzed

Het Dstrezzed concept is gebaseerd op de hardwerkende mannen van de vijftiger jaren van de vorige eeuw. In die periode ontstond de casual kleding voor de moderne man. Dit inspireerde de bedenkers van het merk in 2010 kleding te ontwikkelen met een nieuw gevoel, het ont-stress gevoel. Dstrezzed brengt hulde aan de man van de fifties en begroet de modern Gent van de 21e eeuw die dapper, chic, casual cool of dandy blue gekleed gaat. Ondertussen in vele landen bij meer dan 1.100 verkooppunten verkrijgbaar. In 2016 is de flagshipstore van Dstrezzed in Antwerpen geopend. Het adagium luidt: Welkom bij de brotherhood of the modern Gent.

terug naar cases

Het project

Het management van Dstrezzed ziet volop kansen in ‘New Retail’. Nieuwe samenwerkingsmodellen met retailers, verticalisering van het merk en customercentric-management in een eigentijds en innovatief bedrijfsmodel. VertilinQ ondersteunt vanuit consultancy de veranderingen van de dagelijkse business en begeleidt het merk een technologisch gedreven onderneming te worden. Vanuit technologie via het platform rationeel aangestuurd, brand values aangestuurd vanuit de emotie dat mode zo kenmerkt. Ieder channel waar de Dstrezzed Gent shopt wordt in de komende jaren in de volle breedte als verkoopkanaal ingezet.

Aantal wholesale klanten
> 0
Aantal collecties per jaar
0
Aantal landen
0
dashboard

Van klassiek wholesale naar verticaal

Nieuwe bedrijfsmodellen

Zoals vele merken is Dstrezzed gestart vanuit het klassieke wholesalemodel. Bij de professionele retailers en marketplaces ontstaat vraag naar samenwerkingsverbanden in nieuwe en eigentijdse partnerships. 2B bedrijfsmodellen aangestuurd vanuit het 2C principe. Zowel in de eigen store en webshop als in de verticale concepten bij de 2Bpartners. Helder in de afspraken over te realiseren KPI’s, modern aangestuurd vanuit het platform. En congruent in marketing passend bij de Dstrezzed Gent.

Eigen webshop

Dstrezzed heeft gekozen de website, webshop en 2B klanten benaderbaar te maken via de link www.dstrezzed.com. De landingspagina toont video, sfeerbeelden en via de ‘shop’ menu structuur landt de consument in de webshop. Data wordt in het platform verrijkt naar het gewenste content niveau. Orders worden via de API naar het WMS verzonden.

 

Het platform biedt een dynamische CRM module waardoor consumenten in groepen worden ingedeeld en customercentric-management plaatsvindt.

Fysieke shop-in-shops

Het bedrijf kent een uitgekiend shop-in-shop concept dat waarde toevoegt aan deuitstraling van het merk. Ook is het mogelijk dat retailers gebruik maken van z.g. soft shop- in-shops, in dat geval worden de producten in een afgebakende ruimte op eigen meubilair van de retailer gepresenteerd. POS materiaal geeft extra schwung aan deze presentatie.

 

Connectiviteit van deelnemende retailers vindt plaats via API of EDI. Retail space management en replenishment wordt geautomatiseerd aangestuurd vanuit het platform.

E-shop-in shops

Net als bij de fysieke shop-in-shops biedt Dstrezzed de professionele retailer ook de mogelijkheid de Dstrezzed e-shop-in-shop te integreren in de webshop van de retailer. Op deze wijze beschikt de retailer over de virtuele content van de producten die vanuit het platform worden geconnect aan de beschikbare Dstrezzed voorraden.

 

Consumentenorders vanuit de e-shop-in-shop worden conform de gemaakte afspraken met de retailer zowel via crossdock- als dropshipment-logistiek verstuurd.

Amazon icon
Zalando icon

Amazon & Zalando

Verkoop via virtuele kanalen

Fysiek en virtueel retail groeit naadloos naar elkaar toe, bedrijfsmodellen veranderen radicaal. Anders denken, anders werken, nieuwe partnership modellen en verticalisering verandert de cultuur binnen Dstrezzed. Technologie is de aanjager van de vernieuwing. AirBnB, Über, Amazon en Alibaba laten zien waar platformtechnieken toe leiden. Disruptie van gevestigde structuren.

Dstrezzed kiest voor behoud van de bestaande wholesale structuur in combinatie met het transactiegedreven realtime VertilinQ platform. Virtuele kanalen als marketplaces, social media, Google Shopping, de webshops en e-shop-in-shops worden aangestuurd vanuit het Single Source of Truth - SSOT - principe. Ook de eigen winkels en shop-in-shops worden vanuit het platform op moderne wijze aangestuurd. Dashboards, een uitgebreide reportingtool en de space managementtool geven het Dstrezzed 2C department alle gewenste informatie realtime. Bricks en clics smelt samen en wordt volledig digitaal aangestuurd, hét model van de toekomst.