By SIDDE

De meubelindustrie is zeer traditioneel in het bestel- en leverproces. BySidde doorbreekt dit traditionele model. De opdracht aan VertilinQ was een webshop en een configurator te bouwen die de consument op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze door het koopproces loodst. Via de chatbot kan een stofstaal worden aangevraagd waarna vanuit het geïntegreerde CRM model een geautomatiseerd follow up proces plaatsvindt.

terug naar cases

Het project

De directie van BySidde gaf aan een verticaal merk in de markt te willen positioneren dat uitsluitend via het web verkrijgbaar is. Ergo, een web only player waar de consument in staat is via de configurator zijn eigen bank samen te stellen. Levertijd nadat de order isgeplaatst is slechts zeven dagen, een logistiek hoogstandje en een unicum in de meubelindustrie.

Levertijd
0 dagen
Aantal mogelijke opties
0
Aantal foto’s per kleur per bank voor de 360° view
0
BySidde configurator en de 360° view

BySidde configurator en de 360° view

De BySidde configurator neemt de klant bij de hand en leidt op een simpele wijze door een aantal mogelijkheden van een bank of hoekbank in verschillende materialen en poten. De configurator biedt direct een visuele feedback middels een 360° view van de gekozen bankconfiguratie. Dit maakt dat het product snel en effectief vanuit een gebruiksvriendelijke omgeving kan worden besteld.

VertilinQ ontwikkelde de configurator voor een negental banken in diverse uitvoeringen, een tiental kleur-en stofsamenstellingen en pootjes in diverse kleuren. De configurator is volledig in de BySidde website geïntegreerd en laat realtime de prijsberekening zien.

Wat BySidde speciaal maakt…

Wat BySidde speciaal maakt…

Custom-made bank binnen 7 werkdagen thuisbezorgd.

Ontwerp online je eigen design bank. Met behulp van de configurator die vanuit het VertilinQ platform wordt aangestuurd is het mogelijk banken in verschillende vormen samen te stellen in stof- kleur- en pootkeuze. Zodra je de keuze hebt gemaakt, wordt de bank voor je geproduceerd. Niet ver weg in Azië, maar dichtbij huis in een Europese fabriek. Geen onnodige massaproductie, geen grote voorraden die staan te wachten op een koper. Jouw unieke bank wordt van duurzame materialen gemaakt door meubelmakers met liefde voor het vak. Binnen zevenwerkdagen wordt de bank in het door jou gewenste tijdsvenster bij je thuis afgeleverd. Zonder dikke lagen plastic en karton, maar in een functionele stoffen hoed die wordt hergebruikt.

Verticale pure player

Verticale constructie

BySidde produceert de bank in haar eigen fabriek in Europa. Het vervoer naar ons land geschiedt in eigenregie en de bank wordt thuis geplaatst door JP Haarlem. VertilinQ heeft een API koppeling met de last mile partner waardoor alle gegevens real-time worden uitgewisseld.

Schaalbaar met flexibele techniek

De configurator is een springplank voor verdere visuele productconfiguratie binnen de bedrijfsstructuur van de moedermaatschappij van BySidde. De hoge kwaliteit van de 3D product imaging en de geavanceerde configuratie-technologie maakt de oplossing volledig schaalbaar en klaar voor gebruik in een breed scala van toekomstige toepassingen.