Bodilson

Bodilson voert een eigentijdse collectie moderne meubels, verlichting en stoere woonaccessoires voor elk interieur. Een verrassende mix van stijlen en pure materialen. Van een strak metalen kast tot rustieke tafel en van comfortabele bank tot originele woonaccessoires. Een deel van de Bodilson collectie is te koop via de webshop. Bij selected dealers van Bodilson vind je een volledig shop-in-shop concept met de nieuwste collectie.

terug naar cases

Bodilson

Het project

Bodilson is een Nederlands merk in home&furniture met meer dan honderd verkooppunten. De directie van Bodilson wil vanuit marketing oogpunt aan een breed publiek kunnen tonen wat het allemaal aan producten te bieden heeft. VertilinQ is gevraagd een gecombineerde website en webshop te realiseren die dit allemaal toont. De retailers loggen in voor bestellingen en de consument kan inspiratie opdoen, accessoires en kleinmeubelen in de shop kopen of de dealer selecteren voor het in de winkel bekijken van grotere producten als banken, tafels en kasten. De site is tweetalig in Nederlands en Engels.

Aantal verkooppunten
100+
Aantal producten
115
dashboard

Service op alle kanalen

Internet is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Consumenten oriënteren zich graag breed voordat er daadwerkelijk in de stenen winkel wordt geshopt. Merken laten de consument vooraf inspiratie opdoen via de webshop, social media en vanzelfsprekend de stenen winkels. De selected dealers kunnen alle producten die op de webshop worden vertoond verkopen, ook zonder deze in de winkel op voorraad te hebben.

Website en webshop in 1

2 in 1

Een website heeft in de basis als doel informatie te verstrekken over het bedrijf, producten die je maakt en waar je gevestigd bent. Uitstraling en content is belangrijk, evenals een logische indeling waardoor de bezoeker snel vindt wat hij zoekt. Een webshop is gericht op verkoop van de producten die je aanbiedt. Er is een duidelijke route van product naar kassa. Bodilson heeft er voor gekozen de website en webshop via 1 domein te combineren.

Website

De website van Bodilson geeft algemene informatie over het merk en laat veel inspiratie-visuals zien. Via ‘winkels’ worden alle selected dealers getoond. Naam en adres van de dealer, telefoonnummer gecombineerd met een doorlink naar de website van de betrokken retailer.  Voordeel van de combi tussen website en webshop is dat het beheren minder tijd, geld en effort kost en dat er een eenduidig beeld wordt uitgestraald.

Webshop

Via de website wordt via de highlights de link gelegd naar de webshop, ook via de menubalk kan de shop worden bezocht. De shop kent meerdere categorieën, kleinmeubelen kunnen direct door de consument worden besteld. Grotere meubelen zijn ‘dealer only’ en alleen verkrijgbaar via de dealer. Verder kan de consument kiezen uit ‘inspiratie’, ‘blogs’ en kan via brochure alle pagina’s van die folder uitvoerig bekijken.