Adam

De ondernemer Pim Duetz heeft 17 winkels uit het faillissement van de Doniger Fashion Group overgenomen, ondertussen staat de teller op 20 Adam winkels in herenmode met bekende merken als o.a. Gardeur, Profuomo, Vanguard, State of Art, Tenson en NZA. Via het VertilinQ platform zijn de merken via diverse technieken geconnect.

terug naar cases

Het project

De uitdaging voor Adam is de traditionele retailorganisatie te transformeren naar een multichannel structuur met innovatieve businessmodellen waarin de klant on- en offline centraal wordt gepositioneerd. Het VertilinQ platform biedt Adam een all in one cloud ERP oplossing volgens het single source of truth - SSOT - principe in een PAAS - platform as a service - model. De gekozen kanalen worden centraal aangestuurd en alle gewenste informatie is realtime beschikbaar. Loyalty programma’s lopen naadloos over in on- en offline. Dynamisch CRM pakket, moderne reportingtools, inkoopmodule en PIM systeem wordt compleet vanuit één systeem aangestuurd.

 

Adam is een technologisch gedreven retailbedrijf waarin alle data realtime beschikbaar is voor verkoop, inkoop, marketing, logistiek, finance en alle andere afdelingen. Overzichtelijke dashboards geven snel inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Aantal winkels
0
Aantal merken
0
Aantal business modellen
0
Aantal mensen
0

apiAPI koppeling met State of Art

'State of the art’ manier van gegevensuitwisseling

Een API - application programming interface - is een set aan definities waarmee softwareprogramma’s onderling kunnen communiceren. Het dient als een interface tussen verschillende software applicaties waardoor de gebruikte code automatisch elkaar toegang tot informatie en/of functionaliteit geeft, zonder dat de ontwikkelaars hoeven te weten hoe het andere programma exact werkt. Het Adam platform en de State of Art software zijn via de API één op één met elkaar verbonden.

Realtime meekijken naar verkoop en voorraad

De API connectie biedt beide partijen veel voordelen. Technisch gezien is er een volledige integratie waardoor State of Art realtime de verkoop- en voorraadontwikkeling van haar merk in de Adam winkels ziet. Initiële inlading, replenishment en marketing maakt het via de API techniek mogelijk dat het merk de Adam winkels aanstuurt zoals het de eigen winkels aanstuurt. In de Adam webshop heeft State of Art via de API techniek een ‘eigen’ e-shop-in-shop met producten die in het magazijn in Lichtenvoorde voorradig zijn.

Volledige beschikking eigen voorraad

Een POS met een dynamisch CRM

Iedere transactie wordt direct aan de klant gekoppeld

Alle offline verkooptransacties worden in de POS via het platform direct aan de klant gekoppeld waardoor de koophistorie volledig inzichtelijk is op aankoopdatum, waarde, marge, returns, merk, categorie, product, kleur en maat. Indelingen in dynamische klantgroepen maakt personalisering van digitale contactmomenten mogelijk. Vanzelfsprekend geldt dezelfde transactiestructuur voor de webshop. De back-office biedt marketing alle gewenste insights.

iPad

Nieuwe business modellen

In retail staat vandaag de dag innovatie in proces- technologie- en businessmodellen op de voorgrond. Vernieuwingen volgen elkaar in snel tempo op. Drijfveer is vooral de ontwikkeling van marketplaces als Amazon, Alibaba en Zalando. Klassieke wholesalemodellen nemen in belangrijkheid af en worden vervangen door partner programma’s en - VMI - vendor managed inventory.

Logistiek

Ook de logistieke partner Hartevelt is via de API aangesloten aan het Adam platform. Webshop leveringen en returns worden hierdoor nauwgezet en realtime verwerkt. Naleveringen aan winkels worden via het min max model dagelijks verwerkt.

Adam VMI

VMI heeft als gevolg dat retailer en merk afspraken maken over goederendichtheid per vierkante meter, omloopsnelheid en marge. VMI biedt het merk de mogelijkheid de omzet te optimaliseren en biedt de retailer de mogelijkheid zich te concentreren op andere zaken dan de goederenflow.

Alles realtime

Voorraad wordt realtime afgeboekt en in dezelfde seconde op klantniveau bijgeschreven. Wijzigen in: Verkochte producten worden realtime van de voorraad afgeboekt en in dezelfde seconde in de dynamische CRM module op consumentniveau toegevoegd.

Realtime dashboards

Bij het openen van de back-office wordt het realtime dashboard zichtbaar. Bezoekers en conversie per uur van vandaag, omzet van de laatste zeven dagen op totaalniveau, omzet aandeelpercentages van iedere winkel, omzetaandelen per merk en omzetaandeel per categorie. Zo heeft Adam in één oogopslag een actueel beeld.

Realtime shopping carts

Via het platform zijn de shopping carts van de webshop en winkels realtime te volgen. Op de shopping carts wordt op de seconde aangegeven wanneer het afrekenproces is gestart en wordt afgesloten. Voorraad wordt realtime afgeboekt en in dezelfde seconde op klantniveau bijgeschreven.

Realtime conversie en traffic meten

Het platform toont realtime de traffic per winkel, de conversie, het gemiddeld bonbedrag en het aantal orders. Deze informatie kan zowel op totaalniveau van de keten als op winkelniveau worden gevolgd. Interne benchmarks worden dagelijks gemaakt. Winkelpersoneel heeft realtime toegang tot de conversie en traffic van de eigen winkel.

Realtime dashboards

 • Bezoekersaantallen per uur per filiaal
 • Gemiddeld bonbedrag per filiaal
 • Conversie ratio
 • Omzet, bruto winst
 • Aantal orders, aantal retouren

Realtime reporting

 • Per dag, week, maand, jaar van o.a.:
 • Bezoekersaantallen, conversie ratio, ø bonbedrag
 • Omzetaandeel per vestiging
 • Omzetaandeel per merk
 • Omzetaandeel per categorie
 • Klantgroei